PHOTO-2024-07-15-13-16-10

17 augustus | NK Sprietlopen

juli

Juli 2024 | Nieuwsbrief

Hoewel er al een paar fanatiekelingen de trossen los hebben gegooid zijn juli en augustus de favoriete maanden voor een vakantie aan boord. Plannen jullie dan vooraf een route of is het net als bij ons, we gaan richting noord of zuid en we zien wel waar we terecht ko-men. Hangt ook een beetje van het weer af, terwijl ik dit schrijf doet de zon stevig zijn best en zouden we kunnen kiezen voor Zeeland. 

mei

Juni 2024 | Nieuwsbrief

Deze paarden gaan hand in hand in deze nieuwsbrief, eerst de harde werkers en vervol-gens een reportage van een wel heel geslaagde openingstocht. Het was een ware puzzel om de binnengekomen foto’s te plaatsen. Er moest een strenge selectie aan te pas ko-men en van enkele foto’s moest een stukje afgeknipt worden om het passend te krijgen, maar volgens mij is het gelukt om een indruk weer te geven.

let-s-bee-happy-inspirational-quote_97378-121

Mei 2024 | Nieuwsbrief

Niet alleen de bloemetjes bloeien maar ook de haven floreert, de werkbeurten zijn gedaan en de haven vult zich weer langzaamaan met boten die naar een werf of stalling zijn geweest. Welkom allemaal! Met de bloei komen ook de bezige bijt-jes, altijd wel wat te klussen aan boord. En dan krijg je nectar, wat is er zoeter dan het geluid van kabbelende golfjes tegen de boot, de onder-gaande zon op het water en de rust van de na-tuur. Hebben jullie er al zin in?

Scherm­afbeelding 2024-04-11 om 14.44.30

April 2024 | Nieuwsbrief

Nee geen 1 april grap deze keer, het moet wel leuk blijven anders trappen jullie er volgend jaar niet meer in. Deze keer dus een gewone serieuze nieuwsbrief met serieuze zaken als de ledenvergadering en de kascontrole. De werkbeurten zijn ook weer van start gegaan en er is keihard gewerkt. Gelukkig is het paasweekend, een lekker lang weekend waarin de mannen weer bij kunnen komen. Ook heel belangrijk: de zomertijd is begonnen, hopelijk hebben ze de zon hiervan in kennis gesteld want we willen hem wel graag zien en dan hop hop het water op. Yes laat het vaarseizoen maar beginnen!

Scherm­afbeelding 2024-04-11 om 14.42.57

Maart 2024 | Nieuwsbrief

En ik durf te wedden dat ik niet de enige ben die snakt naar een paar prachtige stralen. Stel je voor, zonder jas de deur uit gaan, geen plassen omzeilen, gewoon naar de boot lopen en niet door de modder soppen...het komt, ik voel het. Zie je de bloesem in de tuinen, merk je hoe veel langer het al licht blijft. Jaaa de lente is in aantocht en daarmee het vaarseizoen. Plannen maken, of we ze uit kunnen voeren is een tweede maar dat maakt niet uit. Met voorpret ben je al op de helft. In deze brief dus een heleboel voorpret, het is aan jullie of we er iets mee doen. En dat is nog niet alles. Koninklijk bezoek en de sluis van Puttershoek komen ook nog aan bod.

Scherm­afbeelding 2024-04-11 om 14.34.40

Februari 2024 | Nieuwsbrief

Zo’n beetje na de tweede week van de maand begint het bij mij te kriebelen… heb ik genoeg voor minstens één bladzijde nieuwsbrief. Is er een ingezonden brief of is er genoeg stof voor nog een stukje archief. En net als je denkt van oei ik heb meer nodig komen er van meerdere kanten stukjes binnen. Zo ook deze keer kreeg ik voldoende binnen voor een gezellig stukje leesvoer, mijn dank hiervoor! Fijn dat jullie mee willen werken en een inkijkje willen geven in jullie vaarbeleving. Zo zien we elkaar eens van een andere kant en geeft het mogelijk inspiratie. Niet dat je direct een nieuwe boot moet bouwen maar de nieuwsbrief hoeft toch ook niet alleen maar uit droge feitjes te bestaan. Kortom heb bewondering voor de handigerds onder ons en vaar gezellig een weekendje mee zomaar in je luie stoel.

Scherm­afbeelding 2024-04-11 om 14.32.32

Januari 2024 | Nieuwsbrief

De kerstman is nog maar net vertrokken of het nieuwe jaar kondigt zich al aan. We denken terug aan het afgelopen jaar en kijken vooruit naar het nieuwe. Bij deze toast ik graag op alle leden en iedereen die begaan is met onze vereniging. Ook een toast op en veel dank aan alle vrijwilligers die zich het afgelopen jaar zo enorm hebben ingezet. Een toast op een fijne vereniging met hoop op nog meer betrokkenheid en gezellige samenkomsten waar we vooral kunnen lachen. Ik weet niet hoeveel toasten er in een glas gaan, vast meer dan drie dus doe er nog maar een paar met de gedachte aan een welvarend verenigingsleven, De Waterlelie is dat meer dan waard. Proost op een mooi 2024!

Uitnodiging BBQ 23 september aangepast

Zoals al eerder aangekondigd, vindt op 23 september 2023 de BBQ van WSV de Waterlelie plaats.

Als u zich heeft aangemeld dan heeft u de uitnodiging per e-mail ontvangen. 

Wij kijken uit naar uw komst. 

WSV. Nieuws. Albeelding bij bericht

September 2023 | Nieuwsbrief

Omdat we lekker lang vakantie hadden is er dit keer geen interview maar jullie mogen een kijkje nemen in ons “logboek”. Geen officieel logboek met alleen maarfeitjes maar meer een dagboek van waar de wind ons bracht. Verder had ik nog een kleine anekdote voor het scheepsarchief liggen, wachtend op een goed moment. Volgende maand hoop ik weer iemand te kunnen spreken met een mooi verhaal.

WSV. Nieuws. Afbeelding bij bericht. Nieuwsbrief Augustus. 2023

Augustus 2023 | Nieuwsbrief

Vakantietijd komkommertijd, dan gebeurt er niet veel en geniet iedereen van zijn/haar wel- verdiende rust. Best lastig om dan een goed gevulde nieuwsbrief te fabriceren maar met een extra foto hier en daar is het nog aardig gelukt. Voor iedereen die de thuishaven weer gevonden heeft: welkom thuis en voor iedereen die het Lorregat nog uitvaart: een hele fijne vakantie en kom veilig weer thuis.

WSV. Nieuws. Albeelding bij bericht. Nieuwsbrief juli n2023

Juli 2023 | Nieuwsbrief

De zomer is begonnen en hoe! Je zou maar een bootje hebben en verkoeling kunnen vinden op het water. Wat een rijkdom hè.. Of op zo’n mooie zomeravond een verenigingsfeest kunnen vieren, genieten toch? De foto’s spreken voor zich; een kleine maar ó zo gezellige haven. Download de nieuwsbrief hierboven! Veel Leesplezier.

nieuwsbrief 1

Juni 2023 | Nieuwsbrief

Aangezien het zonnetje weer aardig zijn best doet hoop ik van harte dat iedereen er weer op uit is getrokken en waar gevaren wordt valt altijd wel iets te vertellen. Een mooie route, een spannende belevenis of zomaar een stukje waar iemand anders geïnteresseerd in zou kunnen zijn. Kom maar op met die verhalen, we vinden er wel een plekje voor.

WSV. Nieuws. Vrijdagmiddagborrel 12 mei

9 Juni 2023 | Vrijdagavondborrel

De uitnodiging vindt u in de bijlage. Aan het aandachtspunt, zoals een toilet voor de dames, is gedacht. Er wordt een boot beschikbaar gesteld om gebruik te maken van het toilet. Ook is gevraagd aan eenieder een hapje en/of drankje mee te brengen om de kosten voor de vereniging laag te houden. 

WSV. Nieuws. Werkbeurten

Vele handen maken licht werk

Ieder jaar zijn er in het voor- en najaar werkbeurten gepland. Dit allemaal mede mogelijk gemaakt door leden die vrijwillig hun handen uit de mouwen steken. Vol enthousiasme gaan onze klussers aan de slag. De één met ervaring, de ander zonder. Het maakt allemaal niet uit. Er is altijd iets te doen. Tijd voor een bakkie en een praatje wordt natuurlijk nooit vergeten!

WSV. Nieuws. Straalproces

Relax-en? Wel een stralende boot

De winterperiode is bij uitstek hét moment om boten op de helling te gooien en van een nieuw verfje te voorzien. De Relax van de familie Beije was even niet om mee te relaxen en is stevig onderhanden genomen; een nieuwe roestvrijstalen railing en de boven- en onderkant zijn gestraald en gelakt. Een megaklus en daar is het resultaat ook naar. Na een enorme stofbende glimt ze weer als een keuteltje in de maneschijn. Chapeau!