Op de grens van land en water bevindt zich de perfecte uitvalsbasis

De  Waterlelie is een kleinschalige jachthaven die wordt gedragen door vrijwilligers. Een prachtige locatie om te genieten van rust. Daar waar winkels op loopafstand aanwezig zijn. Op circa 10 minuten loopafstand heeft het dorp Puttershoek een klein winkelcentrum. Hier vindt u supermarkten, drogisterijen, bakkerijen en verschillende eetgelegenheden. Het winkelcentrum is gelegen aan het Oranjeplein te Puttershoek.

Vanuit de haven bent u, afhankelijk van het tij, in een mum van tijd in het historische Dordrecht, maar ook Nationaal Park De Biesbosch is goed bereikbaar vanuit 't Lorregat. Kortom, prima locatie voor korte en lange vaartochten.

Omdat onze haven vooral wordt gebruikt door lokale bootbezitters, beschikt onze haven niet over sanitaire voorzieningen. Onze haven beschikt over aanlegsteigers, water- en elektriciteitsvoorziening (uitsluitend op aanvraag). De maximale diepgang van de haven is 1,25 meter.

In de directe omgeving van onze haven zijn een tal van wandel- en fietsmogelijkheden. Denk hierbij aan een rondje Hoeksche Waard en geniet van de prachtige omgeving. Dordrecht is prima te bereiken per fiets. De routes kunt u uitzetten onder het genot van een kopje koffie bij de koffiemolen. Dit kan bijvoorbeeld via knooppuntenplanner van de ANWB.

Terug naar de basis


 

Bij WSV de Waterlelie zijn passanten altijd welkom mits er een ligplaats vrij is. Daar WSV de Waterlelie vooral ligplaatshouders heeft die nabij de haven wonen, beschikt WSV de Waterlelie niet over sanitaire voorzieningen. Voorzieningen van stroom en water zijn beperkt aanwezig en uitsluitend op aanvraag.

Een verscheidenheid aan winkels in een gezellig dorp


 

Op circa 10 minuten loopafstand van de haven biedt het dorp Puttershoek een verscheidenheid aan winkels zoals twee supermarkten, een drogisterij, twee bakkers, diverse modewinkels en verschillende eetgelegenheden. Het winkelcentrum is gelegen aan het Oranjeplein te Puttershoek. 

Gaan we links of gaan we rechts?


 

Een eiland omringd door water biedt veel moois en mogelijkheden. Wanneer u onze haven verlaat bevindt u zich direct op de Oude Maas. Gaan we links? Dan heeft u via de oude Maas de mogelijkheid om verschillende historische steden aan te doen. Denkend aan Brielle of Schiedam. Gaan we rechts? Dan bent u binnen een klein uurtje in het oude centrum van Dordrecht. Van daaruit is Nationaal Park De Biesbosch goed bereikbaar.

Fietsroutes


 

Vanuit onze haven zijn er verschillende fietsroutes beschikbaar. Neem bijvoorbeeld de fietsroute 'Historisch Hoeksche Waard'. De Hoeksche Waard is een verzameling van zestig polders waarvan het grootste deel is ontstaan na de Sint-Elisabethsvloed van 1421. Een groot deel van het eiland is toen weggevaagd. Uit archeologische vondsten is gebleken dat Puttershoek al uit de steentijd stamt. Ontdek de historie van ons prachtige eiland per fiets.

Veerdienst Puttershoek de Putter 


 

Vanuit de historische haven van Puttershoek vaart veerdienst de Putter van en naar Zwijndrecht. U komt aan bij Hotel de Ara wat grenst aan natuurgebied Hoogte Nesse. Wandelen en fietsen valt hier onder de mogelijkheden. De vertrektijden van de Putter vind u door te klikken op onderstaande button.